Ways You Can Prepare Yourself for a Birth

Har du noen gang tenkt på at når du er gravid, så vokser det faktisk et menneske inni deg? Dette er ganske absurd å tenke på. Det vil ta deg cirka ni måneder før babyen er klar for å komme, men du som mamma (eller pappa) må også være klar for at denne babyen skal fødes. Fødselen kan starte mer overraskende enn du tror!

Praktiske ting som må ordnes

Først er det lurt å ha alt det praktiske på stell. Ikke bare hvor du skal føde babyen, men om du vil ha keisersnitt eller føde naturlig. Du vil også trenge en bag full av ting du vil ha på sykehuset, en seng til babyen når den kommer hjem og – kanskje viktigst av alt – bleier. Du bestemmer selv hva du synes er viktigst for ditt barn.

Hvordan forberede seg på en fødsel?

Hvis du er førstegangsfødende er det vanskelig å vite hva du skal forvente. Dette betyr at du ikke vet hvordan du vil reagere til du er midt i fødselen, og da er det for seint å stoppe. Dette kan være en vanskelig tanke for mange gravide damer, men ved hjelp av din jordmor og lege skal det være mulig å planlegge din fødsel slik at du ikke føler deg utrygg.

Det er også lurt å gjøre regelmessig trening til en rutine gjennom svangerskapet, ettersom dette kan bidra til at kropp og psyke er bedre forberedt på påkjenningen det er å føde. Det kan også være lurt å lese seg opp på nettsider som denne, slik at du vet hva som er normalt og ikke under graviditeten. For mange er også yoga et effektivt verktøy for å forberede seg på fødselen.

About the author

Jaclyn Wuckert

View all posts