Guide to Exercising in Pregnancy

Type og mengde trening avhenger av din generelle fysiske form før svangerskapet, men ingenting tilsier at du skal trappe ned treningen under graviditeten. Både kondisjonstrening og styrketrening er svært fordelaktig under svangerskapet, og en treningsøkt på 30 minutter per dag vil gjøre både mor og barn godt. En kan unngå sport og trening med fare for fall og slag, slik som ski, kontaktsport osv. Turgåing, jogging, svømming og dans er gode treningsformer.

Fordeler ved å trene

Studier viser at kvinner som trener regelmessig under svangerskapet, ofte har kortere og enklere fødsler. En fødsel er en hard påkjenning på kroppen. Med regelmessig trening under svangerskapet, vil kroppen være bedre rustet til fødselens påkjenning grunnet en sterkere kropp og psyke. Trening gir dessuten overskudd, og kan hjelpe den gravide å komme seg gjennom trøttheten som ofte oppstår i begynnelsen og slutten av svangerskapet.

Bekkentrening

Bekkentrening er noe som bør legges inn i den daglige treningen, da mange kvinner opplever mindre eller større plager med bekkenet under svangerskapet. Dette er ingen sykdomstilstand, men en naturlig forberedelse på forestående fødsel. Noen har mindre smerter, mens andre opplever sterke smerter. Uansett grad av smerter, vil svømming og vannterapi være fordelaktig. Dette styrker bekkenmuskulaturen. En fysioterapeut kan også gi tips til individuelt tilpassede øvelser for styrking av bekkenet.

Fysisk trening kan hjelpe med å redusere mange plager under svangerskapet, som for eksempel forstoppelse, ryggsmerter og bekkensmerter. Ingenting tilsier at du skal kutte ut trening under graviditeten. Du trenger heller ikke å trappe ned, om du føler deg i fin form. Det er dog viktig at du lytter til kroppens signaler og trener med måte. Noen kvinner får komplikasjoner under svangerskapet, og blir frarådet trening. Dette skal tas på alvor.

About the author

Jaclyn Wuckert

View all posts