Early Pregnancy Symptoms

Hvis du prøver å bli gravid, vil en graviditetstest eller en blodprøve gi deg det sikre svaret. Påvisning av graviditet gjøres ved måling av hormonet hCG i en urinprøve eller eventuelt i en blodprøve hos legen. Urinprøven gir tidligst utslag én til to uker etter befruktning. Men, innen du får gjort dette, kan andre tegn være med på å styrke mistanken om en mulig graviditet.

Forandringer og humørsvingninger

Plutselig kan du få smaken på forskjellig typer mat. Noen kan plutselig også oppleve å bli kvalm av enkelte matvarer. Hvis du opplever slike utfordringer, kan dette være tegn på graviditet. Hvis du føler deg mer hormonell og sliten enn vanlig, kan det være fordi kroppen din må tilpasse seg stigningen av hCG-hormonet. Dette, i kombinasjon med andre symptomer, kan være tegn på tidlig graviditet.

Andre tidlige graviditetstegn

Det er helt individuelt når noen kjenner tegn på graviditet og hvordan symptomene arter seg. Noen opplever å få såre bryster, kvalme og menstruasjonsliknende smerter i underlivet eller trøtthet. Det er også noen som ikke kjenner noe før det har gått lengre tid. Alt er normalt. Du kan også oppleve å bli kortpustet, ha hyppige toalettbesøk, kramper, hodepine, forstoppelse, oppblåsthet, forhøyet kroppstemperatur, overfølsomhet for lukt, forsinket menstruasjon, små-blødninger eller svimmelhet.

Mange av disse tegnene er udefinerbare, men prøver du å bli gravid kan det være på tide med en sjekk hos legen. Ved blodprøver er det nivået av hCG legen ser på. hCG øker like etter befruktning av egget i livmoren, og kan påvises i blodet 6–8 dager etter befruktning. I starten av et svangerskap stiger nivået av hCG med rasende fart. Det er også hCG som gir utslaget på en graviditetstest.

About the author

Jaclyn Wuckert

View all posts